Επισκεφθείτε:

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Η Ομοσπονδιοποίηση «δικτύωση» των Μ.Κ.Ο.

Για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού των δυνάμεων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν εκδηλωθεί μια σειρά πρωτοβουλίες για την δικτύωση και ομοσπονδιοποίηση των Μ.Κ.Ο. σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.Η πανελλήνια συνάντηση των Μ.Κ.Ο. που έγινε την 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ήταν η πλέον χαρακτηριστική εκδήλωση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωτόκολλο για το δίκτυο οικοπροστασίας Αττικής , που υπογράφτηκε αυτές τις μέρες, είναι μία άλλη εκδήλωση “ομοσπονδιοποίησης” των Μ.Κ.Ο. με συγκεκριμένο στόχο την συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από τον άξονα “πράσινη πόλη” με αιχμή τις “ πράσινες στέγες και την βιώσιμη ανάπτυξη”.

Το Συνέδριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που έγινε με αυτό το θέμα από 8 – 10 Δεκεμβρίου τεκμηρίωσε με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα αλλά και την εφικτότητα μιας θεματικής πολιτικής για την “ πράσινη πόλη”.

Οι οργανώσεις που είχαν την πρωτοβουλία “δικτύωσης” έχουν πλέον βάσιμα επιχειρήματα για την ανάγκη της ομοσπονδιοποίησης με στόχο την αποτελεσματικότητα που ασφαλώς δεν επιτυγχάνεται με τον κατακερματισμό της δράσης των Μ.Κ.Ο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: